Trimmaamon asiakkaat


Ajanvaraus: 


Toivomme, että ajanvarauksen yhteydessä mainitset koiran rodun ja sukupuolen. Juoksuisia narttuja emme mielellään ota trimmaukseen, tai teemme ne päivän viimeisenä asiakkaana. 


Aikaa varatessasi kerro koiran turkin kunnosta sekä  käyttäytymisestä aiemmissa hoitotilanteissa. Omistajan velvollisuus on kertoa koiran mahdollisesta aggressiivisuudesta, arkuudesta, allergioista tai sairauksista. 


Trimmaukseen kuluvaan aikaan ja lopputulokseen vaikuttavat turkkiin tehty kotihoito, takut, koiran kokemattomuus ja käsittelyn haasteellisuus. Mikäli varattu aika on liian lyhyt, trimmaus saattaa jäädä kesken. Tarvittaessa sovimme jatkoajan. 

 

Paikalle saapuminen: 


Saavuthan mahdollisimman täsmällisesti ja annat tilaa muille lemmikeille. Ulkoilutathan koirasi hyvin ennen turkinhoitoa, jotta sillä olisi mukavampi olla. 


Peruthan ajan, mikäli lemmikillä todetaan jokin sisä- tai ulkoloistartunta. Ethän myöskään tuo koiraasi sairaana, jotta eläin ei yhdistä kipua trimmaukseen, emmekä vaaranna myöskään muita lemmikkejä. 


Lemmikkiä noutaessasi, odotathan ulkona/eteisessä, jotta saamme trimmauksen loppuun jouhevasti. 


Trimmausta saa jäädä seuraamaan vain erikseen sovittaessa (pois lukien kynsienleikkuut), mikäli olemme havainneet sen olevan teille toimivin tapa. Muussa tapauksessa kerromme aika-arvion ja ilmoitamme, jos olemme valmiita lyhyemmässä ajassa. 


Huomioithan myös, että olemme oppilaitos ja trimmaustilanne sisältää usein myös opetusta. 

 

 

Leikattavat/ajeltavat turkit: 


Pesemme koirasi mielellämme trimmauksen yhteydessä. Mikäli haluat pestä kotona, tee se aikaisintaan edellisenä iltana. Kun turkki on puhdas ja takuton, trimmausjäljestä tulee parempaa. 


Puhdas turkki on myös nopeampi trimmata ja säästää välineitä. Voitte tuoda oman shampoon mukana, mikäli koiran iho sitä vaatii esimerkiksi allergian vuoksi.  


Takkuiset koirat joudumme ensin trimmaamaan ja pesemme vasta sen jälkeen. Joskus on tarpeen varata aika takkujen selvitykseen ennen trimmausta, jos turkki halutaan pitää malliltaan pidempänä.  

 

Nypittävät turkit: 


Nypittävää turkkia ei kannata pestä noin kahteen viikkoon ennen trimmausta, jotta karvasta saa hyvän otteen ja se irtoaa helposti. Kuonon alue, tassut sekä pylly on silti hyvä pestä ennen trimmausta. 


Toivomme, että koirasta olisi poistettu mahdollinen irtonainen pohjavilla ennen nypintää.


Nypinnän jälkeen koira voidaan pestä.


Pestävät lemmikit: 


Pesupakettiimme kuuluu pesu, föönaus, harjaus ja tarpeen mukaan kynsienleikkaus. Huomioithan, että pesun jälkeen koiralla on mahdollisuus päästä lämpimään. 

 

Lemmikin turkki: 


Turkin olisi hyvä olla trimmaukseen saapuessa mahdollisimman takuton. Kerrothan mahdollisista takuista heti aikaa varatessa, jotta osaamme varata riittävästi aikaa turkinhoitoon. 


Kaikkia takkuja emme voi eläimen hyvinvoinnin vuoksi selvittää, vaan ne on tarvittaessa leikattava.  Huomioithan, että meiltä löytyy erikseen varattavia aikoja takkujen selvitykseen. 

 

 

Peruutukset: 


Mikäli joudut perumaan tai siirtämään ajan, teethän sen mahdollisuuksien mukaan 24h ennen varattua aikaa, jotta voimme tarjota aikaa toiselle.  

Lemmikin sairastuessa siirräthän trimmausta toiseen ajankohtaan.